Fiyonk

elişi günlüğüm...

Salı, Mart 15, 2005

kırmızı balık

balık yapımını ta ilkokul sıralarında öğrenmiştik. şimdi de hacer ile beraber hafızamızı biraz zorlayarak ömer'e kırmızı bir balık yaptık. güneş de ışıl ışıl olunca detaylı bir şekilde çektik balığın yapılışını. biz kırmızı elişi kağıdı kullandık. elişi kağıdını kare olarak kestik ve aşağıdaki yolları izledik. son karedeki gibi balığınızın kuyruğunu açıp kapatırsanız, ağzının açılıp kapandığını göreceksiniz. kırmızı balık, rengi kırmızı ve hareketli olduğu için ömer'in favori oyuncakları arasında yerini aldı bile.

kırmızı balık yapılışı

3 Comments:

3/15/2005 09:50:00 ÖS

kızlar süpersiniz.en yakın zamanda oytun'la birlikte yapmalıyız bunu.bende bir ara faaliyetlerimizi size gönderiyim.oytun çok hoşlanıyor.ömer'in de hoşuna gider belki.tabi diğer müdavimlerin afacanlarınında... 

nsevil

 
3/16/2005 10:31:00 ÖÖ

Saadetcim biz ilkokula giderken TRT'de pazar sabahları origami yaptıran bir bayan vardı.Biz her pazar kızkardeşimle beraber elişi kağıtlerımızı alıp televizyonun başına otururduk. Çok zevkli ve keyifliydi ama şimdi hiçbirini hatırlamıyorum. (O kadar uzun zaman olduki :)) yaşlandım :)) bende origamiyle ilgili bir kitap almayı istiyordum Mete biraz daha büyüsün Ömer abisi kadar olsun beraber yapalım diye. Kırmızı balık çok güzel olmuş. Çıktısını alıp saklıyacağım. Teşekkür ederim.

Sevgilerimle
Funda & dün aldığım tahtadan kutularla kuleler yapıp çığlıklar atan Mete'm (18 aylığız) 

funda_mete

 
3/23/2005 05:23:00 ÖS

merhaba bende kagıttan bir şeyler yapmayı cocuklugumdan beri cok seviyorum ve bu balık gercektende cok guzel ve yapımıda kolay...tskler:) 

zyn₪p

 

<< Home