Fiyonk

elişi günlüğüm...

Cumartesi, Mart 19, 2005

boncuklu çanta

bu aralar ev ev dolaşıp fotoğraf çekmeye başladım. sonunda bir baktım ki elimde bir yığın olmuşlar. artık yemem içmem siteye eklerim herhalde:) gerçi fotoğraflardan daha zoru da örnekleri anlatmak ya.
fotoğraf çekmeye çarşamba günü fatma yengemden başladım. hemen ertesi günü yeğenim zeynep siteye ekleyip eklemediğimi sordu, onların örneklerinden. bende eklemedim deyince, zeynep üzülmüştü. artık üzülme zeynep! bak senin ördüğün çantayı ekledim bile:)

boncuklu çanta
malzemeler:
  • siyah orlon ip
  • krem rengi orlon ip
  • 3 adet renkli boncuk
yapılışı:
  1. siyah iplikle 35 ilmek üzerine 25 sıra haroşa örün. kapak kısmı için her sırada 2'şer ilmek kesip, çantanın asıl kısmını bitirin.
  2. sapları için de gene siyah iplikle, istediğiniz kalınlık ve uzunlukta haroşa örün, sapları çantaya dikin.
  3. çantanın, kapağının ve sapın yan kısımlarını krem rengi iple kirpik geçin.
  4. çantanın üzerine boncukları ve çiçekleri işleyin. kapak kısmındaki boncuk için bir delik açın. ve boncuğu delikten geçirerek çantayı kapatın.

3 Comments:

3/20/2005 02:00:00 ÖÖ

Kızlarım görmesin bu çantayı hemen isterler. Ayşe pembe ister, Zeynep yeşil. Gerçekten çok şirin olmuş. Kızımın adaşı Zeynep Ablası'nın ellerine sağlık.Sevgilerimle. 

asli altan altundal

 
4/09/2005 11:06:00 ÖÖ

şu sıralar şal çok gündemde birkaç şal örneği daha koyarsanız sevinirim .buarada biz örneklerimizi nasıl gönderiyoruz.kusura bakmayın yenibir bilgisayar kullanıcısıyım.buarada değişik fikirler çok güzel mesela kirpi yastık.bende kızıma yatak örtüsü yapmayı düşünüyorum.istanbulda büyük bir tuhafiyede kirpi ipin düz ve kalın bir iple karıştırılıp tığla örülmüş ve nazar bocuğu şekli verilerek çocuk odası halısı yapılmıştı.küçük bir sorun eskişehirde bu ipler biraz pahallı 

hasibe

 
4/10/2005 08:03:00 ÖS

değişik fikirlerin için teşekkürler hasibe.
diğer sorunun cevabını burada  bulabilirsin. aynı soruyu bir arkadaş daha sormuştu.
 

saadet

 

<< Home