iğne oyası teknikleri (needlework techniques)
iğne oyası ile ilgili siteler aradım. hatta birkaç site de bulmuştum. ama sanki onlar bizim yaptıklarımız gibi değildi ya da bana öyle geldi. ya da ben aramasını beceremedim. neyse ki nazlı bizi kimselere muhtaç etmedi. (needlework techniques)
nazlı siteye yeni bir bölüm eklenmiş oldu sayende. artık teknikleri de anlatmaya başladık. bakalım daha ne atılımlar gerçekleştireceğiz:) o kadar güzel anlatmışsın ki ben bile başlayacağım yakında iğne oyası yapmaya. zaten bilgisayar masamı bir görseniz bir tarafta elişi çantam,tığım ve örmekte olduğum dantel, diğer tarafta türkçe sözlük, ingilizce notları, web tasarım kitabı, şiir-güzel söz defterim ve yeni blog ile ilgili hosting firmalarını yazdığım, logoyu tasarlamaya çalıştığım müsvetteler. neyse lafı uzatmayayım, şimdi merak etmişsinizdir teknikleri.
sağol nazlı, ellerin dert görmesin! (resmi daha büyük görmek için üzerine tıklayın.)
- iğneyi kumaşa normal bir şekilde geçirin.
- iğneyi ilk battığınız yerin biraz ilerisinden aynı şekilde tekrar kumaşa batırın. fakat ilk battığınız yerden çıkan ip iğnenin üzerinde olacak.
- iğnenin delik kısmından ipi tutup, iğnenin altından dolayın.
- ipi kendinize doğru yatırın.
- yavaşça iğneyi çekin.
- iyice çekip düğümleyin.
- yine aynı mesafe uzaklıkta bir batış daha yapın ve aynı düğüm işlemini tekrarlayın.
- bombeler yaparak devam edin.
- üst sıraya geçerken kumaşın arka yüzünü çevirin. bombesiz bir dönüş düğümü atın. dönüşleri hep bu şekilde yapın.
- ikinci sırada iğneyi alttaki sıranın bombelerinin ortasına batın. ve yine bombeli düğüm yaparak devam edin.
- pramitimiz bitmiştir. üzerine aynı işlemi ( bombeli düğüm ) yaparak simli yada renkli iple çevreleyebilirsiniz. iğne oyasında genel teknik bu düğüm olayıdır.
- bombeleri uzunlu kısalı bırakarak modeller değişir.
sevgiler..
not:bugün annemde olacağım için yorumlarınıza cevabı ancak yarın yazabilirim. nazlı artık gelen sorular sana emanet:)
6 Comments:
Cok tesekkur ederim Nazli Hanim. Ne guzel anlatmissiniz, havlu kenarini gorup imrenmistik, simdi denemek icin bir sebep daha oldu. Sagolun.
serra
beni çok şımartıyosunuz. amacım benim kadarda olsa öğrenmeniz. saadet hanım, benim sizin kadar olamam inanın. maşşallah. mutlaka sosyal bi hayatınızda vardır. bize bu kadar vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum kendi adıma. inanın sizin bilgisayar masanız kadar olmasada benimde hobi dolabım yarımlarla dolu. geçen gün ayırdım yarımlarımı ve en kısa zamanda hepsini tektek bitireceğim. şu an evlenen bi arkadaşıma tülbent oyalıyorum o bitsin yarım bıraktıklarıma başlayacağım. ( yeni bnişeye heveslenmezsem tabi.)evet... eğer anlattıklarımdan bişeyler anlaşıldıysa ne mutlu bana. teşekkür ediyorum. herkese denemelerinde başarılar. bende iğne oyasını geliştirmeliyim.
nazlı sarı
Sevgili Nazlı
Igne oyası yapmasini bilmiyorum.Ama elisi yapmasini cok seviyorum.Resimlerle igne oyasini o kadar güzel anlatmissinki dogrusu denemeye karar verdim. Sadece her piramit bittiginde ipi koparmak zorundamiyim yoksa koparmadan diger piramide nasil baslayabilirim bunu anlayamadim.Yardimin icin simdiden tesekkurler
Herkese sevgiler
Figen
bende çok iyi bilmiyorum ama bu türlerde koparacaksınız sanırım. çok küçük pramitlerde piramitin en alt sırasının tam dibine bir düğüm atarak ( bu tülbent oyalarında oluyor sanırım.) değişik bi örnek olabiliyor. ama büyük piramitlerde kopartabilirsin. yada hayalgücü ile değişik bi iniş yapabilirsin. önemli olan düğüm şekli. o düğümü öğrendikmi ipi istediğin şekle sokmada serbessiniz. benim düşüncem bu. yeni ve basit örnekler bulursam tarifi ile saadet hanıma yollarım. beğenirse siteye koyar. bunun için en kısa zamanda halama gitmeliyim. bende teşekkür ediyorum. anlatabildimse ne mutlu bana. çok teşekkürler....
nazlı sarı
Önce Saadet sana kolay gelsin yeni projende. Bu sayfa icin yeni teknikler bölümü hos olmus.
Figen benim teyzem de igne oyasi yapardi. Onu en son yillar önce görmüstüm yaparken ama piramitlerde yandan ipi koparmadan indigini hatirliyorum. Yani bir sira daha eklenmis gibi. Sadece bazi degisik örneklerde ip kopariliyordu.
Sevgiler
dilek
dilek
süper bir anlatım olmuş.hiç anlamıyordum iğne oyasından ama yakın zamanda bu şablona bakarak uğraşmayı planlıyorum.sevgilerle..
nsevil
<< Home